Het ontstaan

Door de unieke ligging van het bedrijf is de naam Euregiotrac ontstaan, Simpelveld ligt in het zuidelijkste deel van Zuid-Limburg aangrenzend aan België en Duitsland. Het bedrijf is opgericht in 1960 door Math Grooten en diens echtgenote Tiny Grooten-Bisschoff.

Het mechanisatiebedrijf verkocht in de beginjaren het trekkermerk Hanomag men ging van start in een schuurtje op het erf van de ouderlijke boerderij. Math Grooten werkte met hart en ziel voor het bedrijf. Daarom was het voor hem moeilijk toen de productie van het merk Hanomag in 1969 werd gestaakt, men ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na een keuze van verschillend aanbod, werd de uitdaging gevonden in het kwaliteitsmerk: John Deere. Zijn liefde voor Hanomag is hij echter nooit meer kwijtgeraakt.

Vanaf 2005 werd het bedrijf gerund door de 2de generatie, Rob Grooten en diens echtgenote Dionne Grooten-Crutzen. Samen hebben zij in 2007 het bedrijf uitgebreid door een nieuwe loods te laten bouwen die als werkplaats ging functioneren, hierdoor kon het magazijn uitgebreid worden en was er ruimte voor een hele nieuwe showroom. Na het overlijden van Rob in 2011, heeft Dionne de keuze gemaakt om samen met de medewerkers verder te gaan.

Waar wij voor staan

Grooten Euregiotrac is een bedrijf dat kwaliteit en service hoog in het vaandel heeft staan. Bij Grooten Euregiotrac vertegenwoordigen we dealerschappen en producten die aansluiten bij deze specifieke regio. In een tijdsbestek van 6 decennia is er een vertrouwd en professioneel bedrijf opgebouwd met uitsluiten de beste merken voor landbouw en tuin & park machines voor particulieren en professional.

De dealerschappen die u bij Grooten Euregiotrac aantreft zijn o.a.: Krone, Schuitemaker/Veenhuis, Roelama, Storti en vele anderen.

  • Kwaliteit
  • Service
  • Vakmanschap